Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou

Recepty, Houby

Suroviny

1 hrnek kulatozrnné rýže
4 lžíce másla
2 hrnky kachního vývaru (nebo jiného drůbežího)
200 g čerstvé hlívy
1 středně velká cibule nasekaná najemno
100 ml smetany ke šlehání
hrst nasekané petrželky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sušeného česneku
sůl
bílý pepř
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme.

  2. Cibulku osmahneme na zbylých dvou lžících másla, přidáme očištěnou a naseknou hlívu spolu s pepřem, kmínem a sušeným česnekem. Po pěti minutách podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme do změknutí hub.

  3. Pak přilijeme smetanu, krátce zredukujeme a přidáme k rýži.

  4. Houbovou směs vmícháme do hotové rýže a přisypeme petrželovou nať.

  5. Na talíři posypeme parmazánem a dozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!