Krémové rizoto s chřestem a šalvějí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

čerstvý chřest
máslo
rýže
hovězí vývar
bílé víno polosladké
cibule
smetana
šalvěj
citronová sůl
bílý pepř
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce orestujeme na másle. Až začne zlátnout, přihodíme rýži a společně chvilku osmahneme. Zalijeme trochou bílého vína a slabšího vývaru - (tekutinu přiléváme postupně během vaření dle potřeby, až je rýže hotová).

  2. Poté přihodíme nakrájený chřest na kousky a necháme vařit. Přidáme trochu citronové soli a bílého pepře. Ke konci zasypeme šalvějí, přilijeme malé množství smetany a podle chuti můžeme ještě dosolit.

  3. Nakonec vmícháme parmazán a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!