Krémové cuketové rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

160 g rýže
1 mladá cuketa (asi 250 g)
100 ml smetany na šlehání
1 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule
zeleninový vývar
sůl
sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme na drobno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme rýži a společně opečeme.

  2. Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubo. Přidáme do pánve, krátce podusíme, osolíme a zalijeme vývarem. Pomalu dusíme do změknutí rýže. Pokud je potřeba, podlijeme ještě vývarem. Nakonec vlijeme smetanu a promícháme.

  3. Dochutíme a servírujeme s nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!