Křehký jablko-švestkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

180 gramů másla
300 gramů hladké mouky
2 větší jablka
švestky dle každého
1/2 vanilkového pudingu
2 vejce
200 ml mléka
3-4 sojové řezy
citronová kůra
80 gramů moučkového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva
tuk
strouhanka
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Jablka i švestky omyjeme, odstraníme jádřince u jablek a u švestek odstraníme pecky. Jablka pokrájíme na měsíčky, švestky rozpůlíme. Je-li slupka u jablek tužší, raději jablka oloupeme. Nastrouháme si na struhadle sojové řezy a citrónovou kůru.

  2. V misce pak smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, pudingem a cukrem.

  3. Přidáme našlehaná vejce, mléko a rozpuštěné máslo.

  4. Všechny suroviny pak ručním mixérem vyšleháme lehce do pěny. Těsto by mělo mít lehce tekutou konzistenci.

  5. Poté těsto nalijeme do zapékací misky, kterou jsme si vymazali tukem a vysypali strouhankou nebo kokosem.

  6. Na těsto poklademe pokrájené ovoce, obalené ve strouhaných sojovými řezech a v nastrouhané citronové kůře.

  7. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 35-40 minut, dokud koláč nezezlátne a není propečený.

  8. Koláč necháme vychladnout a posypeme cukrem, dozdobíme lístky máty nebo meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!