Kotlety s česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
3 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
Na šťávu:
100 ml vody
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička sójové omáčky
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička polévkového koření (Magi)
1 - 2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ve vodě rozmícháme hořčici, sójovou omáčku, tekuté polévkové koření a škrob. Kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Poté je dáme na talíře. Do pánve dáme česnek, promícháme, vlijeme směs na šťávu a krátce povaříme.

  3. Dochutíme solí a kotlety na talířích s ní polijeme. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!