Kotlety pečené v alobalu se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety (větší, bez kosti)
4 cibule
8 brambor (větších)
400 g zeleninové směsi (Kunovjanka)
sůl
pepř
olej
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky.

  2. V míse osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Kotlety z obou stran naklepeme, kraje nařízneme, aby se při pečení nekroutily.

  4. Maso také z obou stran osolíme, opepříme.

  5. Alobal natrháme na 4 kusy cca 45 cm dlouhé.

  6. Každý potřeme 2 lžicemi oleje a doprostřed dáme čtvrtinu brambor.

  7. Na brambory položíme kotletu a na ni rozprostřeme čtvrtinu kunovjanky.

  8. Alobal dobře uzavřeme, aby nevytékala při pečení šťáva. Takto připravíme všechny porce, které dáme na plechu péci do vyhřáté trouby na 200°C.

  9. Pečeme 40 minut, pak alobal z vrchu odkryjeme a při teplotě 180°C dopékáme ještě asi 30 minut, aby maso bylo měkké a mělo barvu.

  10. Balíčky s brambory a kotletou přendáme i s alobalem na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!