Kotlety na pivě, plněné slaninou, bylinkami a syrečkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové vykostěné kotlety
150 g plátkové anglické slaniny
1 balíček syrečků nebo Romaduru
2 rajčátka
šalvěj
petrželka
sůl
pepř
kmín
hladká mouka
pálivá sypká paprika
15-200 ml piva na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety omyjeme, nakrojíme, rozevřeme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme.

  2. Syrečky pokrájíme na plátky.

  3. Plátky slaniny rozložíme a položíme na ni pokrájené kousky syrečků, kousky rajčátek a bylinky. Slaninu se sýry, rajčátky a bylinkami přehneme a položíme na půlku každé kotlety.

  4. Přes naplněnou část kotlety překlopíme druhou polovinu masa a okraje k sobě paličkou sklepneme a dál podle potřeby sepneme párátkem nebo sešijeme tak, aby syrečky nevytékaly.

  5. Naplněné kotlety poprášíme hladkou moukou smíchanou se sypkou pálivou paprikou.

  6. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji na hlubší pánvi.

  7. Kotlety přendáme i s výpekem do pekáčku a dál je dopékáme pod horkým grilem nebo pekáčku v troubě dozlatova. Podléváme pivem. Maso je pikantní. Podáváme s bramborem, kaší nebo jen s chlebem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!