Kotleta v rajské omáčce s kapary

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější plátky kotlety
hrst cherry rajčátek - rozpůlených
1 balení rajčatového protlaku
1 velká cibule
1 PL kaparů plus trochu šťávy
2 dl červeného vína
sůl
pepř
olivový olej
špetka sušeného oregana
čerstvé oregano

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kotlety osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme. Zprudka opečeme z obou stran, v hlubší pánvi, na olivovém oleji.

  2. Přidáme oregano, víno, rajčata a protlak. Promícháme a vaříme 5 minut (nezakryté), až omáčka zhoustne. Těsně před dokončením přimícháme do omáčky kapary. Podávala jsem s hranolky, ale přílohou můžou být brambory, rýže apod. dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!