Kotleta v pikantním ovocném rozvaru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na 2 porce:
2 kotlety
Špetka soli
pepře
chilli koření
(Na rozvar ovoce dle svého výběru (měly by být zastoupené sladké i nakyslé chutě), já použila):
2 hrušky
2 jablíčka
4 švestky
4 blumy
1 nektarinka
2 hřebíčky
špetka skořice
špetka chilli
kousíček badyánu
špetka muškátového květu
Citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Naklepanou kotletu osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením z obou stran a necháme odležet.

  2. Ovoce si očistíme a nakrájíme na malé kousky.

  3. Na rozpáleném oleji zprudka kotletu orestujeme a dusíme, s malinkým přidáním vody, po každé straně 15 minut na střední teplotě.

  4. Mezitím si nakrájené ovoce dáme do kastrolku, přidáme koření a dusíme do úplného rozvaření (cca 15-20 minut). Vodu použít jen v případě potřeby. Ochutnáme – chuť by měla být příjemně sladce kyselkavá a malinko v ní cítit chilli, ale nesmí to přebít chuť ovoce, dle potřeby dochutíme např. citronem.

  5. Poté na kotletu dáme trochu rozvaru, necháme asi 5 minut ještě probublat na nejmírnější teplotě, obrátíme, opět přidáme trochu rozvaru a vypneme. Necháme spojit chutě. Na talíři pak kotletu ještě obklopíme ovocným rozvarem.

  6. Přílohu jsem už jinou nedělala, stačilo nám jen to ovoce. Ale mohla by být chilli rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!