Kotleta plněná zelím pečená na pivu, se škvarkovými knedlíky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kotlety
hrnek bílého kysaného zelí
200 ml světlého piva
2 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
4 plátky slaniny
na knedlíky:
2 rohlíky
hrnek nasekaných škvarků
asi 1/2 hrnku krupice
10 lžic mléka
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety osolíme a opepříme. Vyřízneme kapsy, které naplníme slaninou a připraveným zelím. Zelí jsme na usmažené cibuli osmažili a dochutili solí, pepřem a kmínem. Kapsu uzavřeme, spíchneme párátky a na pánvi s olejem z obou stran zprudka opečeme.

  2. Vložíme do pekáčku i s výpekem, podlijeme pivem a pečeme na 220°C aspoň ještě 40 minut. Průběžně podléváme vodou, pokud je třeba. Před koncem pečení zahustíme. Podáváme s trochou zelí a knedlíčky.

  3. Knedlíky: Do mísy dáme na kostičky nakrájený rohlík, žloutek, mléko a nasekané škvarky. Osolíme a zahustíme krupičkou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílku. Kuličky vaříme asi 3 minutky v osolené vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!