Kotleta na sherry

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky z vykostěných kotlet (i krkovička)
5-6 středně tlustých mrkví
1/2 pórku
1 větší vodnice, lepší je fialová, ale může být bílá
kousek červené papriky na ozdobu
brambory na dvě porce
1 dkg másla (plátek)
4 lžíce kečupu
1/2 lžíce dobré hořčice
olivový olej
čerstvě mletý pepř
2 lžičky grilovacího koření
koření na grilovanou zeleninu
sůl
kmín
instantní bujón (nebo Vegeta)
1,5 frťánku sherry
nebo 1 dl červeného suchého vína
1 větvička libečku

Postup přípravy receptu

  1. Večer připravíme maso. Naklepeme hladkou stranou paličky přes igelit. Vložíme jej do marinády z olivového oleje, pepře, práškového bujónu, sherry, trochu soli a dáme na noc do lednice.

  2. Druhý den dáme vařit brambory se solí a kmínem. Máte-li, tak s větvičkou libečku. Mrkev, pokud je třeba, oloupeme a nakrájíme na kolečka, pórek na šikmé kroužky a oloupanou vodnici na malé hranolky. Dáme na pánev s trochou olivového oleje a restujeme. Mícháme. Přidáme koření na grilovanou zeleninu. V mističce rozmícháme kečup, hořčici, olej a pepř, trochu přisolíme a dáme stranou.

  3. Maso vyndáme z marinády, necháme trochu okapat a vložíme do pánve s trochou rozpáleného oleje. Zbytek marinády smícháme s připravenou kečupovou směsí. Maso otočíme a na opečenou stranu dáme vše z mističky.

  4. K zelenině přidáme kousek másla a trošku zaprášíme moukou, já používám žitnou. Jakmile se mouka osmaží, zakápneme horkou vodou, necháme probublat a vypneme. Maso dáme ke straně, nejprve ještě otočíme, aby se vykoupala i druhá strana, jakmile probublá, vypneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!