Kořeněné masové šišky s křupavou placičkou a avokádovým dipem

Recepty, Grilování

Suroviny

600 g mletého hovězího masa (zadní)
1.5 lžičky římského kmínu
9 kuliček nového koření
15 kuliček černého pepře
1 lžíce nasekaného chilli (nebo méně – podle pálivosti)
60 ml silného espressa
1 lžíce kakaa
Sůl
Placky:
100 g celozrnné pšeničné hladké mouky
7 g lněného semínka
200 ml vody
Sůl
Dip:
70 g zralého avokáda
30 g jogurtu
limetková kůra z 1 limetky nastrouhaná
Pár kapek limetkové šťávy
2 lístky máty nasekané najemno
Špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit.

  2. Na placičky také smícháme všechny ingredience a vymícháme hladké těstíčko. Na nepřilnavé pánvi opékáme malé tenké placičky (o průměru asi 7cm) z obou stran. Opékáme pozvolna a obracíme.

  3. Římský kmín, pepř a nové koření rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Připravíme si espresso. Mleté maso vyprátujeme a pořádně promícháme s kořením, kakaem, kávou, chilli a solí. Necháme odležet alespoň dvě hodiny.

  4. Poté z masa tvarujeme šišky. Vložíme na rozpálený gril a pár minut opékáme. Placky necháme také propéct. Placičku potřeme dipem, vložíme maso a přeložíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!