Korejská pálivá křidélka (Hot Wings)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2-3 křidélka (4-6 dílků) na porci
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Omáčka:
- 120 ml sojové omáčky Tamari
- 60 ml kečupu, nejlépe domácí
- 1 lžíce cukru nebo medu
- 1 lžíce rýžového nebo vinného octu
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 2 lžičky Sriracha
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- dále 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce vody
- Dokončení:
- špetka sezamového semínka
- kousek zelené cibulkové nati
Postup Korejská pálivá křidélka (Hot Wings)
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme a osušíme očištěná křidélka a rozdělíme v kloubu na 2 dílky. Osolíme, opepříme a po částech vkládáme do rozpáleného oleje. Snížíme teplotu a pomalu smažíme dozlatova ze všech stran cca 10 -12 minut. Hotová vyndaváme na talíř s papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.
Než se křidélka usmaží. dáme do menšího kastrolku všechny ingredience na omáčku, krátce povaříme a zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody. Necháme dojít k varu a odstavíme. Omáčku můžeme dělat předem nebo uchovat v chladničce 7-9 dní.
Křidélka servírujeme politá omáčkou, posypaná lehce sezamem a nasekanou natí. Jako příloha se nejlépe hodí rýže, ale mohou být i nudle nebo jen salát.