Korejská pálivá křidélka (Hot Wings)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2-3 křidélka (4-6 dílků) na porci
sůl
pepř
olej na smažení
Omáčka:
120 ml sojové omáčky Tamari
60 ml kečupu, nejlépe domácí
1 lžíce cukru nebo medu
1 lžíce rýžového nebo vinného octu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička strouhaného zázvoru
2 lžičky Sriracha
1/2 lžičky sušeného česneku
dále 1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce vody
Dokončení:
špetka sezamového semínka
kousek zelené cibulkové nati

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme a osušíme očištěná křidélka a rozdělíme v kloubu na 2 dílky. Osolíme, opepříme a po částech vkládáme do rozpáleného oleje. Snížíme teplotu a pomalu smažíme dozlatova ze všech stran cca 10 -12 minut. Hotová vyndaváme na talíř s papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.

  2. Než se křidélka usmaží. dáme do menšího kastrolku všechny ingredience na omáčku, krátce povaříme a zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody. Necháme dojít k varu a odstavíme. Omáčku můžeme dělat předem nebo uchovat v chladničce 7-9 dní.

  3. Křidélka servírujeme politá omáčkou, posypaná lehce sezamem a nasekanou natí. Jako příloha se nejlépe hodí rýže, ale mohou být i nudle nebo jen salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!