Kopřivový špenát

Recepty, Přílohy

Suroviny

Nedřevnaté vrchní výhonky mladých kopřiv (plný bramborový košík)
2 celá vejce
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
sádlo
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Natrháme (množství dle potřeby) vrchní nedřevnaté vršky kopřiv asi tak 5 cm od špičky.(nejlépe po jaru,ale jde to vždy,když vyrazí nové).

  2. Dáme vařit větší množství osolené vody (jako na těstoviny) a když se vaří, nandáme do ní kopřivy a necháme párkrát převalit (normálně se kopřivy spařují, ale nám vadila chuť kopřiv a proto raději ztratíme tu jejich léčebnou sílu-to si mohu udělat z nich čaj).

  3. Kopřivy scedíme a necháme okapat. Posléze je semeleme nebo na velmi jemně nasekáme.

  4. Nakrájenou cibuku dáme zpěnit na trochu sádla a na ní pak dáme semleté kopřivy.

  5. Vmícháme utřený česnek, osolíme a opepříme (vše dle chuti).

  6. Vmícháme rozkvedlaná vajíčka a dle potřeby zahustíme strouhankou. A JE TO.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!