Koláče kynuté - bezlepkové

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
35 dkg mouky Jizerka
1 vejce
1,5 dl mléka
1/2 balíčku kvasnic (21 g)
1/2 balíčku prášku do pečiva Dr. Oetker
4 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 dl oleje
špetka soli
citronová kůra
Náplň 1:
švestková povidla
Náplň 2:
tvaroh
vanilkový cukr
1/2 pudinkového prášku Dr. Oetker
Na pokapání:
5 dkg másla rozpustit
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.

  2. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypřící prášek a ostatní ingredience.

  3. Vypracujeme těsto a ihned děláme koláčky. Já dělala tak, že jsem si vytvarovala šišku asi 4 cm v průměru, odkrajovala plátky, ty uprostřed promáčkla dnem skleničky, a plnila.

  4. Povidla doprostřed lžičkou (množství dle každého) a kolem zdobičkou umíchaný tvaroh (vyšla 1 vanička).

  5. Dát na plech s pečicím papírem, pečeme asi 25 minut dozlatova.

  6. Ještě horké pokapame rumovým máslem, před podáním sypeme vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!