Koláč s mákem a broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
240 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
160 g másla
1 vejce
citronová kůra z 1/2 citronu
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
100 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 vejce
citronová kůra z 1/2 citronu
citronová šťáva z 1/2 citronu
60 g mletého máku
60 g mandlových lupínků na posypání
broskve

Postup přípravy receptu

  1. Na vále si zpracujeme základní těsto, necháme ho odpočinout a připravíme si náplň.

  2. V misce smícháme tvaroh s ostatními ingrediencemi.

  3. Na dno dortové formy vystřihneme kruh z pečícího papíru, na něj rozválíme polovinu těsta.

  4. Z druhé poloviny vyválíme pás, stočíme ho do roládky a pak přitiskneme postupně k obvodu formy.

  5. Na linecké těsto nalijeme část náplně, na ní rozprostřeme půlky broskví (nebo nektarinek) a zalijeme zbylou náplní.

  6. Povrch posypeme mandlovými lupínky.

  7. Pečeme při předehřáté troubě 160°C, přibližně 50 minut. Po vychladnutí rozepneme formu a nakrájíme na díly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!