Koláč s borůvkovotvarohovou peřinou nejen pro diabetiky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku oleje – já dala slunečnicový
300 g jogurtu
2 vejce
prášek do pečiva
vanilkový cukr
trochu mléka na případné zředění
pro diabetiky – 10 střiků tekutého sladidla (např.huxol), jinak cca ½ hrnku cukr krupice
Náplň:
3 tvarohy
3 vejce
asi 750 g borůvek (lze i méně) - použila jsem mražené
cukr dle chuti, pro diabetiky buď dia cukr, nebo není potřeba (já nedávám)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vymícháme pečlivě do hladka. Pokud je to příliš tuhé a husté zředíme trochou mléka, aby šlo těsto dobře rozetřít na pekáč.

  2. Na náplň vyšleháme vše kromě borůvek do hladka, osladíme dle chuti. Přidáme asi třetinu borůvek a opatrně promícháme.

  3. Rozehřejeme troubu na 200°C. Pekáč vyložíme papírem nebo folií na pečení a na to opatrně rozestřeme těsto. Pak dáme náplň a rovnoměrně potřeme.

  4. Povrch posypeme zbytkem borůvek.

  5. Teplotu snížíme cca na 160°C a pomalu upečeme do růžova, asi 25 minut a 10 minut necháme dojít při vypnuté troubě. Vždy se řídíme vlastní troubou, každá peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!