Kokosové rohlíčky do formiček bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
100 g jemného strouhaného kokosu
80 g moučkového cukru
130 g tuku Stella
3 lžičky citronové šťávy
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)
pikantní džem (nejlépe domácí rybízový)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté jím plníme formičky na rohlíčky a pečeme při 160°C asi 10 minut. Rohlíčky necháme krátce vychladnout a opatrně vyklepeme z formiček.

  2. Zcela vychladlé rohlíčky namáčíme z obou stran do čokoládové polevy. Případně můžeme rohlíčky slepit po dvou rybízovým džemem a teprve poté zdobit čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!