Koka dort / řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce oleje
3 lžíce teplé vody
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
400 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky, pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
cca 1 lžíce moučkového cukru, dle chuti
1 balení sušenek KOKA - Zlaté Opavia 180 gramů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme do těsta i našlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (22 - 24 cm) nebo malého pekáčku, pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po vyndání z trouby necháme zchladnout.

  2. Krém: KOKA sušenky rozdrtíme v mixéru nebo v misce například paličkou na maso. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a moučkovým cukrem na šlehačku, do které vmícháme cca 3/4 drtě z KOKA sušenek. Krémem potřeme vychladlý korpus a uhlazený vršek krému posypeme zbylou drtí.

  3. Necháme vychladnout a poté krájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!