Kmínové sušenky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 g hladké mouky
- 50 g másla
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 125 g měkkého tvarohu
- 1/2 kávové lžičky soli
- 1 kávová lžička provensálského koření
- 3 kávové lžičky kmínu
- na potření 1 žloutek
- 1 lžíce vody
Postup Kmínové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Mouku, máslo, tvaroh,prášek do pečiva, koření prohněteme na vláčné těsto, uděláme z něho válec a dáme na 1/2 hodinky do lednice odpočinout.
Poté z válce vyválíme plát, z kterého vykrajujeme kolečka, nebo jiné tvary.
Položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozmíchaným žloutkem se lžící vody a sypeme kmínem, hrubozrnnou solí, bylinkovou solí, grilovacím kořením - to už je na každé, podle inspirace.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 130°C asi 17 minut.
Pečivo se po upečení nafoukne. Při konzumaci namáčíme v rozmíchaném upraveném tvarohu, sýrové pomazánce, žervé.