Kedlubnový krém s krůtími játry

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kedlubny
2 šalotky
150 ml smetany ke šlehání
zeleninový vývar
30 g másla
30 g mouky
300 g krůtích jater
4 ředkvičky
olej
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky, krátce osmahneme, přisypeme mouku a zalijeme vývarem. Rozšleháme a přivedeme k varu. Vložíme kousky kedluben a vaříme cca 20 minut. Ke konci vaření zjemníme polévku smetanou a dochutíme solí. Rozmixujeme ji na jemný krém.

  2. Játra očistíme, nakrájíme na velikost sousta. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra na něm orestujeme. Před koncem přidáme nakrájené ředkvičky, které jen prohřejeme. Vyndáme z pánve, osušíme papírovou utěrkou a mírně osolíme a opepříme.

  3. Polévku na talířích doplníme orestovanými játry, kousky ředkviček a posypeme jemně krájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!