Kávové hvězdičky s čokoládovo-kávovou nádivkou bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
2 lžičky mleté kávy
1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
čokoládová pomazánka (Nuttela) bez obsahu mléčných složek (např. od firmy Rapunzel, případně si ji můžeme vyrobit doma z hořké čokolády, tuku a trochy rostlinného mléka)
instantní káva
moučkový cukr
čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary.

  2. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C 7-10 min.

  3. Čokoládovou pomazánku smícháme s jemně nadrcenou instantní kávou a cukrem (poměr dle chuti). Vzniklým krémem slepujeme vždy dvě hvězdičky dohromady.

  4. Na závěr ozdobíme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!