Kapustovo-květáková polévka se smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 brambory
1/4 kapusty
1/4 květáku
4 ředkvičky
1 cibule
1 větší mrkev
1 lžíce rajského protlaku (nebo kečupu)
100 ml smetany
1 lžíce Podravky
1 zeleninový bujón
1 lžíce hladké mouky
pažitka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a ředkvičky nastrouháme (kdo chce může i brambory), ostatní zeleninu-kapustu, květák, cibuli, nakrájíme na malé kousky.

  2. Do hrnce dáme trochu oleje, do sklovata opečeme cibuli a přidáme zeleninu, za stálého míchání jí mírně osmažíme, zalijeme vodou a vaříme. Během vaření ještě dáme zeleninový bujón, Podravku, rajský protlak a dosolíme.

  3. Až se zelenina uvaří, tak mačkadlem jí ještě pomačkáme na drobno, pak zalijeme smetanou se zašlehanou moukou. Kdo nerad husťačky, zalije jen samotnou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!