Kapustové ragú se šunkou a s bramborovými plackami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Ragú:
1 cibule
20 g másla
150 ml mléka
200 ml kuřecího vývaru nebo vody
Drcený kmín
1 lžíce hladké mouky
200 g hlávkové kapusty
120 g šunky (vcelku)
Bramborové placky:
350 g oloupaných brambor
Oříšek másla
1 vejce
Muškátový oříšek
Sůl
Olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme, vložíme do horké osolené vody a uvaříme doměkka.

  2. Poté rozšťoucháme a odstavíme.

  3. Cibuli nakrájíme na větší kusy. Máslo rozehřejeme v kastrolu a vložíme na něj cibuli, kterou necháme zpěnit. Poté přimícháme lžíci mouky. Zalijeme mlékem a mícháme.

  4. Když směs začne houstnout, přilijeme vodu nebo vývar.

  5. Kapustu nakrájíme na kostky (asi 2 cm). Do kastrolu přidáme kapustu, špetku drceného kmínu, osolíme a promícháme. Přiklopíme a dusíme 20 minut. Občas ragú promícháme, případně dosolíme. Můžeme zjemnit smetanou.

  6. Rozšťouchané brambory promícháme s vejcem, špetkou muškátového oříšku a dosolíme.

  7. Poté tvoříme placky, které dozlatova opékáme na oleji


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!