Kapustové karbanátky speciál

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velká hlávka kapusty
2 cibule
30 dkg uzeného masa
15 dkg anglické slaniny
2 vejce
1,5 rohlíku
1 dcl mléka
15 dkg másla
3 lžíce strouhanky (orientačně, na zahuštění)
4 lžíce hladké mouky
2 lžičky mletého pepře čtyř barev
2 lžíce soli
1 lžíce mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme a buď celou nebo překrojenou napůl, uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Vychlazenou ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu.

  2. V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem. Rohlíky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno, lehce osmahneme na másle s anglickou slaninou a uzeným masem, vše nakrájené na jemné kostičky.

  3. Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením, pořádně promícháme, upravíme hustotu strouhankou a moukou na těsto, jehož konzistence nám vyhovuje a jdeme smažit.

  4. Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, můžeme namočit do rozšlehaného žloutku - není to nutné - a obalujeme ve strouhance, kde tvarujeme konečnou formu karbanátků, které jemně (nejraději dřevěnou lžící) vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme jako řízek.

  5. Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!