Kapustičkový guláš

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

(Vše jsem dávala od oka, tak na 2 porce)
ostrá klobása, nejlépe maďarská (dala jsem polovinu)
1 cibule
kus celeru
1 mrkev
asi 8 kusů růžičkové kapusty
3 stroužky česneku
sladkou papriku
tymián
majoránka
rozmarýn
bobkový list
masox (nebo 1/2 l vývaru)
1-2 lžíce rajského protlaku
sůl, pepř
zakysanou smetanu k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Když je opečená, vyjmeme ji a na výpeku opečeme cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer a na čtvrtky nakrájené kapustičky. Vše mírně osolíme a můžeme, pokud máme rádi, přidat i čili papričku.

  2. Opékáme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme sladkou papriku a zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem.

  3. Do hrnce ještě přihodíme česnek, bobkový list, bylinky a zpět opečenou klobásu. Vaříme asi 10-15 minut, do změknutí.

  4. Polévku pak zahustíme protlakem a už jen krátce provaříme. Podáváme s chlebem a lžičkou zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!