Kapustičkový guláš
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- (Vše jsem dávala od oka, tak na 2 porce)
- ostrá klobása, nejlépe maďarská (dala jsem polovinu)
- 1 cibule
- kus celeru
- 1 mrkev
- asi 8 kusů růžičkové kapusty
- 3 stroužky česneku
- sladkou papriku
- tymián
- majoránka
- rozmarýn
- bobkový list
- masox (nebo 1/2 l vývaru)
- 1-2 lžíce rajského protlaku
- sůl, pepř
- zakysanou smetanu k podávání
Postup Kapustičkový guláš
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Když je opečená, vyjmeme ji a na výpeku opečeme cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer a na čtvrtky nakrájené kapustičky. Vše mírně osolíme a můžeme, pokud máme rádi, přidat i čili papričku.
Opékáme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme sladkou papriku a zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem.
Do hrnce ještě přihodíme česnek, bobkový list, bylinky a zpět opečenou klobásu. Vaříme asi 10-15 minut, do změknutí.
Polévku pak zahustíme protlakem a už jen krátce provaříme. Podáváme s chlebem a lžičkou zakysané smetany.