Kančí na pomerančích a skořici

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g kančí plece
2 lžíce oleje
3 velké cibule
5 stroužků česneku
2 velké pomeranče
1 lžička mleté skořice
1 kostka zeleninového bujónu
špetka mletého pepře
200 ml pomerančové šťávy (použila jsem 100%krabicovou)
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a ve větším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme do zrůžovění.

  3. Maso nakrájíme na větší kostky, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce zatáhnout. Zasypeme skořicí, pepřem, promícháme a vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce.

  4. Kastrol vypláchneme pomerančovou šťávou a opět přelijeme do pomalého hrnce. Posypeme rozdrobenou bujónovou kostkou, kousky pomerančů a přiklopíme poklicí.

  5. Hrnec nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny. Poté podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři ozdobíme pomerančovým plátkem.

  6. Na přílohu se hodí různě osmažené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!