Kakaovo-kávové müsli bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g pohankových vloček
100 g jáhlových vloček
100 g rýžových vloček
100 g sekaných ořechů (lískové, vlašské, mandle)
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce sezamu
5 lžíc cukru (i víc, záleží na chuti)
2 lžíce holandského kakaa
1/2 lžičky skořice
1 lžička instantní kávy
50 g burisonů

Postup přípravy receptu

  1. Instantní kávu rozpustíme ve 150 ml vody a necháme trochu zchladnout.

  2. Mezitím si do misky odvážíme vločky, oříšky a semínka.

  3. Rovnoměrně zasypeme cukrem, kakaem a skořicí. Zalijeme vlažnou kávou a důkladně promícháme. Případně dosladíme podle chuti. Úplně na konec vmícháme burisony.

  4. Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo. Pečeme doté doby, než přestane lepit, trvá to asi 15-20 minut.

  5. Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!