Kafta (mlete maso) v pite

Recepty, Mleté maso

Suroviny

kontaktní gril
500 g mletého hovězího masa
1 menší cibule
hrst hladkoliste petrželky
hrst čerstvého koriandru
1 lžička rajského protlaku
1 lžička Harissa pasty
1 lžička mletého nového koření
1 lžička skořice
sůl
pepř
pita chléb
Na plnění:
rajčata (plátky)
okurek
červené cibule
Na dochucení:
omáčka Tahini:
sezamová pasta
rozmíchaná s vodou
citrónovou šťávou
solí

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s drobně pokrájenou cibulí, petrželkou a koriandrem, novým kořením a skořicí, rajským protlakem a harissou, osolíme, opepříme a rukou vše pořádně zapracujeme.

  2. Pita chléb rozdělíme na poloviny, jednu polovinu natřeme masovou směsí (viz. foto), přikryjeme druhou polovinou chleba a dáme zapéct na kontaktní gril (zapékám na č. 4, cca 5-7 minut). Masovou směs natírám nožem, nedávám příliš silnou vrstvu a natírám až ke krajům, pečením se zatáhne.

  3. Opečený chléb dále plníme čerstvou a nakládanou zeleninou, eventuelně dochutíme tahini omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!