Jugoslávské česnekové koláčky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 ml vlažného mléka
150 ml oleje
1 kl cukru
2 kl soli
800 g polohrubé mouky
10 g (1 balík) sušeného droždí nebo 42 g (1 kocka)čerstvého droždí
náplň:
120 g masla
130 g hery
3 syrečky
1 žloutek
7 stroužků česneku
1 kl vegety

Postup přípravy receptu

  1. Všetky ingrediencie dáme do pekárne a program Cesto. Medzitým vymiešame maslo, heru, syr, žltok, rozstlačený cesnak a vegetu.

  2. Z cesta urobíme 3 bochníky a rozvaľkáme natrieme plnkou stočíme do rolády a nakrájame trojuholníky alebo kolečká. Na vrch necháme troška plnky a pred pečením ponatierame.

  3. Dáme na plech s papierom a pečieme na 180 stup.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!