Jemná, rybí polévka z tilapie

Recepty, Ryby

Suroviny

2 kousky Tilapie
2 mrkve
1/2 celeru
2 kořeny petržele (nastrouhat)
hladká mouka (na zahuštění)
muškátový květ
sůl
pepř
špetka sušeného zázvoru
1 PL másla
1 mladá jarní cibulka
petrželka
opečená houska
špalíčky kořenové zeleniny do vývaru k rybě

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky.

  2. Krátce před dovařením rybích kousků si orestujeme na másle nahrubo nastrouhanou zeleninu, ke které přidáme orestovat i hladkou mouku.

  3. Vývar s rybím masem a zeleninou přecedíme, zalijeme orestovanou zeleninku s hladkou moukou.

  4. Rybí maso obereme a dáme zpět do rybího přecezeného vývaru. Necháme probublat, dosolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a špetku sušeného zázvoru. Podáváme s petrželkou a smaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!