Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2,5 kg okurek nakládaček mohou být přerostlé
6 velkých cibulí
3 lžíce soli
čerstvou papriku do každé skleničky (nakrájené na malé proužky)
Nálev:
3/4 litru octa
1/2 kg cukru písek(může být méně záleží jen na vás)
1 lžička pepře
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
1 velká lžíce Deka

Postup přípravy receptu

  1. Přerostlé okurky nakrájíme ve slupce na malé kolečka přidáme nakrájenou cibuli, 3 lžíce soli, necháme 1 hodinku odležet.

  2. Po hodině přidáme do odležených okurek tyto suroviny: 3/4 litru octa, 1/2kg cukru písek, 1 lžička pepře, 1 lžička kari koření, 1 lžička čili koření a nakonec 1 lžíce Deka.

  3. Vše smícháme dohromady a dáme do čistých malých skleniček.

  4. Zavaříme asi na 20 minut.

  5. Po 20 minutách skleničky vyndáme z hrnce a dáme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!