Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g čerstvých drůbežích jater
1 lžíce másla
1 vejce
trochu soli
špetka pepře
2-3 cm nastrouhaného zázvoru
lžička majoránky
strouhanka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si utřeme s vejcem, solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem, majoránkou a naškrábaným játry. Zahustíme strouhankou nebo moukou a rukou tvoříme malé knedlíčky.

  2. Srovnáme je na prkénko, a než se polévka začne vařit, necháme je trochu osušit.

  3. Obalíme je v nadrcené petrželce a pak je vhodíme do vařící se polévky, zamícháme a vaříme asi 16 minut.

  4. Rozkrojením zjistíme, zda už jsou knedlíčky uvařeny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!