Jarní salát (KoproTofu Upgraded)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g (bio) tofu natural (můžete dát i více či méně, záleží, jaké gramáže balení se vám sejdou)
150 g ředkviček
100 g řapíkatého celeru
1 menší červená cibule
1 jarní cibulka
3 střední kyselé okurky
4 lžíce mini - kapary
silnější svazek čerstvého kopru
tenčí svazek pažitky
7 lžic sojanézy (domácí či kupovaná)
2 lžíce hořčice (kremžské či plnotučné)
pálivá omáčka Srirarcha (není nutná)
2 - 3 lžičky kvalitního kari koření
šťáva z 1 většího citrónu
černá sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky, celer, cibuli, cinulku a okurky nakrájejte na malé kostičky.

  2. Kopr otrhejte ze stonků a společně s pažitkou ho nasekejte nožem.

  3. Tofu vyjměte z obalu, opláchněte a osušte (pokud máte čas, můžete ho i chvíli nechat lisovat), poté ho rukama rozdrobte do větší mísy. Přidejte zeleninu, bylinky, kapary, sojanézu, hořčici a kari koření (ev. i pár cáků pálivé omáčky).

  4. Postupně přidávejte citrónovou šťávu, sůl a pepř, dokud nedosáhnete požadované chuti.

  5. Podávejte s dobrým (opečeným) pečivem (např. žitným chlebem s dýňovými semínky ze sobotního farmářského trhu v Holešovické tržnici).

  6. V lednici salát vydrží tři až čtyři dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!