Jarní pozdrav

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
3 vejce domácí
na 1 vejce 30 g cukru a 30 g hladké mouky
1 ČL prášku do pečiva
Krém (základní žloutkový)::
na 1 žloutek 30 – 40 g krystal. cukru
šlehat ½ hodiny nad párou (dělala jsem ze 3 ks)
na 3 žloutky 1 máslo
Ostatní suroviny:
marcipán (koupený nebo doma udělaná mléčná hmota)
blackbíz (domácí marmeláda z černého rybízu)
vaječný koňak do krému
tulipány
Smartflex Flower, drátky, žilkovače, vykrajovače
a šikovné ruce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme spolu s cukrem do husté pěny a pomalu přimícháváme mouky s práškem do pečiva. Dno vyšší a užší formy vyložíme pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 175°C na cca 15 – 20 minut (zkusit špejlí). Necháme vychladnout na mřížce.

  2. Rozkrojíme na 3x, pomažeme blackbízovou marmeládou a naneseme krém. Dáme zatuhnout do lednice. Potom zešikmíme korpus do tvaru květináče, obmažeme celý krémem a dáme zatuhnout. Potáhneme propracovaným marcipánem, do kterého můžete přidat hnědou a Ecru gelovou barvu (já stříkala airbrushem).

  3. Potom už stačí dát doprostřed umělohmotnou vyztužovací dutou tyč, cca 6 cm a do ní umístit tulipány, povrch posypat jedlými kamínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!