Jahody v čokoládě

Recepty, Ostatní

Suroviny

Jahody (i s lístky)
Na čokoládu::
150 g 100% tuku
5 lžic kakaa
4 lžíce moučkového cukru
1-2 lžíce sladké smetany (dala jsem 33%)
4 lžíce sušeného mléka (použila jsem sušenou smetanu do kávy)

Postup přípravy receptu

  1. Tuk si v kastrůlku rozpustíme, ale hlídáme, aby nevařil!!!

  2. Přidáme ostatní ingredience a promícháme do hladké čokolády.

  3. Na chvíli odstavíme a necháme mírně vychladit.

  4. Pak napichujeme na špejli jahody a namočíme je do 3/4 v čokoládě.

  5. Ukládáme na pekáček s pečícím papírem a necháme vychladit v lednici.

  6. Pokud chceme, můžeme špičku jahod namočenou v čokoládě ještě ponořit do mandlových lupínků, kokosu, oříšků a pod. Také můžeme podobně upravit banány, mandarinky..jakékoliv oblíbené ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!