Jahodový dort pro Lukáše

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
180 g polohrubé mouky
2 ks vajíček
150 g krystalového cukru (může být i práškový)
špetka soli
2 cl kypřícího prášku do pečiva
plechovka jahod
3 PL vlažné vody
Na potření:
jahodový džem
rumová aroma
4 pl vody
Krém:
1 balení želatiny (potravinářská)
600 ml mléko
3 ks žloutků
1 balení vanilkového cukru
100 g krystalového cukru
500 ml smetana na šlehání 33% (na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vodou, pridáme soľ, múku a kypriaci prášok. Do tortovej formy dáme papier a nalejeme cesto a jahody (bez šťavy) a dáme piecť.

  2. Želatínu dáme do 200ml mlieka a necháme napučať.

  3. 3 žltky, 400ml mlieka, vanilkový a kryštálový cukor uvaríme (bude to riedke), odstavíme a pridáme želatínu (už nevariť len dobre premiešať). Necháme vychladnúť a pridáme vyšľahané šlahačky.

  4. Upečený korpus potrieme: Rumovú aromu rozriedime s vodou a jahodovým džemom natrieme na korpus, potom dáme šľahačkový krém a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na 5-6 hodín.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!