Jahodovo-tvarohový dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

olejový korpus - dort Harlekýn bez kakaa - viz poznámka
750 g tvarohu
1 pomazánkové máslo (nebo lučina, palouček, žervé...)
cukr dle chuti
vanilkový cukr
jahodová marmeláda + rybízová (nemusí být)
rum

Postup přípravy receptu

  1. Korpus upečeme podle receptu, necháme vystydnout a jednou prokrojíme. Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a trochou cukru.

  2. Třetinu krému dáme stranou a do zbytku zašleháme jahodovou marmeládu podle chuti.

  3. Oba pláty korpusu pokropíme rumem a pomažeme rybízovou marmeládou (nemusí být, ale dává tomu lepší a výraznější chuť). Spodní plát namažeme 2/3 jahodového krému a přiklopíme druhým.

  4. Celý dort (i boky) pomažeme zbytkem jahodového krému a bílým krémem dozdobíme. Necháme přes noc odležet v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!