Jahodovo-tvarohový dortík
Recepty, DortySuroviny
- olejový korpus - dort Harlekýn bez kakaa - viz poznámka
- 750 g tvarohu
- 1 pomazánkové máslo (nebo lučina, palouček, žervé...)
- cukr dle chuti
- vanilkový cukr
- jahodová marmeláda + rybízová (nemusí být)
- rum
Postup Jahodovo-tvarohový dortík
Postup přípravy receptu
-
Korpus upečeme podle receptu, necháme vystydnout a jednou prokrojíme. Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a trochou cukru.
Třetinu krému dáme stranou a do zbytku zašleháme jahodovou marmeládu podle chuti.
Oba pláty korpusu pokropíme rumem a pomažeme rybízovou marmeládou (nemusí být, ale dává tomu lepší a výraznější chuť). Spodní plát namažeme 2/3 jahodového krému a přiklopíme druhým.
Celý dort (i boky) pomažeme zbytkem jahodového krému a bílým krémem dozdobíme. Necháme přes noc odležet v ledničce.