Jahodovo - smetanová pochoutka

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g čerstvých jahod
200 ml smetany 33%
20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku
2 lžíce tekutého medu
1 lžíci citronové šťávy
na ozdobu budeme potřebovat:
pár kousků čerstvých jahod
čokoládový toping
šlehačku

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hlubšího hrnce dáme zahřát smetanu s medem. Přidáme želatinu, dobře vařečkou, nebo vidličkou promícháme a necháme nabobtnat.

  2. Mezitím opláchneme a na drobnější kousky nakrájíme jahody, přidáme citronovou šťávu a ponorným mixérem je rozmixujeme na hrubší kousky.

  3. Rozmixované jahody přidáme k nabobtnalé želatině, promícháme a nalijeme do menší čtvercové, nebo obdélníkové misky s rovným dnem (pro pozdější snadnější vykrajování).

  4. Dáme ztuhnout do lednice. Poté dno misky na chvíli ponoříme do horké vody, aby směs malinko povolila a pak překlopíme na prkýnko, nebo na talíř. Vykrajovátkem vykrojíme porce, které na talíři ozdobíme topingem, šlehačkou a jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!