Jahodovo-jablkový štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 listová těsta
nastrouhané vlašské ořechy nebo rozmačkané piškoty či strouhanku
2 větší jablka
20 dkg jahod
práškový cukr
trochu máty -nemusí být
1 lžíce skořice nebo skořicový cukr
1 vanilkový cukr
voda na potření
hladká mouka na podsyp při válení těsta

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta si vyválíme dva obdélníky, které podsypeme moukou, aby se nelepilo.

  2. Do misky si nakrájíme očištěná jablka na kousky, k nim dáme cukr, skořici a promícháme, do druhé misky dáme jahody, které rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme s vanilkovým cukrem a mátou.

  3. Na vyválené těsto klademe nastrouhané ořechy, na ně připravené jablka a po celé délce nandáme připravené jahody, zasypeme zase ořechy, zabalíme, jak jsme zvyklí a navrchu poplácáme vodou, nebo máslem, upečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrůdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!