Jahodové těstoviny

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300-350 g těstovin dle chuti: široké nudle, fleky, vřetena...
sůl
500 g čerstvých jahod
cca 400 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
moučkový cukr dle chuti
1 olešnický tvaroh
máslo nebo olej
mletá skořice nebo skořicový cukr ¨

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se neslepily.

  2. Během vaření těstovin připravíme jahodový přeliv: očištěné jahody pokrájíme na menší kousky, které vmícháme (část si necháme pro závěrečné dohotovení) do mírně oslazené smetany či jogurtu. Kdo má rád mátovou příchuť, může vmíchat trošku čerstvé, jemně nasekané máty přímo do směsi nebo mátou na talíři dozdobit hotový pokrm.

  3. Hotové těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme mléčným jahodovým přelivem, dle chuti dosladíme moučkovým cukrem, posypeme rozdrobeným tvarohem, dochutit můžeme (nemusíme) dochutit mletou skořicí a dozdobíme zbylými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!