Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
4 vejce
125 g máslové Hery
125 g polohrubé mouky
125 g celozrnné mouky
150 g cukru moučka
10 lžic horké vody = cca 75 ml
2 rovné lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
250 g mascarpone
0,25 l 33% šlehačky
250 g polotučníého tvarohu
70 g cukru moučka
500 g jahod
marmeláda jahodová nebo jiná červená na pomazání piškotu
želatina na dorty

Postup přípravy receptu

  1. Viz. obrázek č. 1 - Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny. Cukr se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny, až skoro zbělá a pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme.

  2. Viz. obrázek č. 2 - Rozpustíme máslovou Heru v mikrovlnce na 700 W cca 45 sekund. Máslo přidáme k vyšlehaným žloutkům s cukrem, přidáme obě mouky s kypřícím práškem a opět zašleháme. Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do těsta vařečkou.

  3. Viz. obrázek č. 3 - Předejhřejeme troubu na 150°C. Formu srdce vyložíme pečícím papírem. Těsto rozetřeme do formy tak, že se snažíme navýšit spíše k okrajům než do středu, aby při pečení střed nevypoukl. Dáme do trouby na 40 minut na 150°C.

  4. Viz. obrázek č. 4 - Po upečení necháme korpus vychladnout a mezitím připravíme krém. Vyšleháme mascarpone s cukrem a tvarohem. Zvlášť vyšleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do krému. Krém rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny dáme cca 5 ks jahod pokrájených na malé kousky.

  5. Viz. obrázek č. 5, 6 a další - Korpus rozkrojíme na 3 pláty. Každý potřeme marmeládou a krémem s jahodami. Boky a vrch potřeme krémem bez kousků jahod. Na závěr vrch poklademe jahodami. Připravíme želatinu dle návodu a potíráme štětcem jahody želatinou (můžete opakovat i 3 x). Nechte v ledničce vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!