Jahodové řezy sypané kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vajíčka
200 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
120 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
50 g solamylu
náplň:
500 g tvarohu
250 g čerstvých jahod
cukr dle chuti
400 ml šlehačky na šlehání
1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, solamyl.

  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme pozvolna při teplotě 180°C zhruba 20 minut.

  3. Připravíme si náplň: Jahody rozmixujeme a vyšleháme s tvarohem a mletým cukrem (podle libosti, jak kdo má rád sladké).

  4. Připravíme si ztužovač podle návodu, šlehačku vyšleháme do tuha, spojíme se ztužovačem a nakonec lehce promícháme s tvarohovo - jahodovou směsí.

  5. Náplň natřeme na vychladlou buchtu a hojně posypem strouhaným kokosem. Dáme do lednice pořádně ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!