Jahodové cheesecake muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 vejce
1/4 hrnku řepkového oleje
3/4 hrnku plnotučného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
2 hrnky jahody pokrájených na menší kousky
cheesecake náplň:
100 g krémového sýra (Philadelphia, Lučina, Žervé)
1/3 hrnku cukru
2 lžíce rozkvedlaného vejce (zbytek přidáme k těstu)
1 lžička vanilkového extraktu
drobenka:
1/4 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku cukru
1 lžička skořice
2 lžíce másla změklého

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  2. Na těsto si smícháme zvlášť sypké a zvlášť mokré suroviny. Sypké pomalu vmícháme do mokrých. Zbytečně nepřemícháváme, když někde vidíme kousky mouky, nevadí. Do těsta nakonec zlehka vmícháme pokrájené jahody.

  3. Suroviny na cheesecake náplň smícháme. Suroviny na drobenku smícháme a vytvoříme tak, jak jinak, než drobenku.

  4. Košíčky naplníme nejdříve 1 lžící těsta, na něj dáme doprostřed 1 lžičku náplně a poté dáme opět těsto tak, aby bylo cca 0,5 cm pod okrajem košíčku. Vrchní těsto se také snažíme dávat kolem náplně, aby nám zbytečně nevytékala.

  5. Vršek muffinů posypeme drobenkou. A dáme péct na cca 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!