Jáhlová polévka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek jáhel
2 hrsti sušených hub
2 lžíce sádla
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžičky majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nasekaný česnek a sušené - nenamočené - houby. Pomalu restujeme, houby změknou a voní daleko víc, než když je přidáme namočené. Jáhly na hustém sítě propláchneme důkladně vařící vodou a přidáme do hrnce. Společně chvíli opékáme.

  2. Pak zalijeme přiměřeně vodou a povaříme, dokud jáhly a houby nezměknou. Okořeníme majoránkou, osolíme a opepříme, podle chuti můžeme ještě přidat rozetřený či sušený česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!