Jádrové čárky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
280 g cukru moučky
130 g mletých vlašských ořechů
70 ml vaječných bílků
40 g hladké mouky
Krém:
300 ml mléka
80 g cukru
vanilkový pudink
130 g máslo
20 g kakaa
Na potažení:
150 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme moučkový cukr s jemně mletými vlašskými ořechy a bílky. Uhněteme hmotu a necháme ji uležet do druhého dne.

  2. Po odležení přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Hmotu stříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou ve tvaru proužků (čar) na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova při 150°C.

  3. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme pudink a vychladíme.

  4. Do vychladlého pudinku zašleháme elektrickým mixérem máslo. Ke konci přidáme kakao a promícháme.

  5. Na vychladlé čárky nastříkáme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou hotový krém. Cukroví vychladíme a úplně na závěr čárky krémem dolů ponoříme do rozpuštěné čokolády, necháme okapat a ještě vychladíme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!