Jablkovo-skořicová roláda(nízkokalorická)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vajíčka (pouze 2 žloutky)
- 1/2 lžičky sody
- 2 kpolévkové lžíce Fruktózy
- 75-80 g polohrubé mouky
- Náplň:
- 4 jablka
- 2 čajové lžičky skořice
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- lze použít želatinu
- eventuelně lžíce Fruktózy
Postup Jablkovo-skořicová roláda(nízkokalorická)
Postup přípravy receptu
-
Náplň: Nahrubo nastrouháme jablka, přidáme skořici popřípadě cukr. Směs můžeme trochu podlít vodou a dáme dusit. Až jsou jablíčka měkká, odstavíme a necháme chvíli vychladnout.
Poté do směsi přimícháme vanilkový pudink (prášek)a necháme pozvolna vařit do zhoustnutí. Směs odstavíme a necháme vychladnout.
Bílky i žloutky s fruktózou vyšleháme do opravdu husté pěny. Mouku smíchanou se sodou lehce vmícháme do vyšlehaných vajíček a těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, který můžeme lehce potřít olejem. Pečeme při 200°C cca 7-10 minut.
Upečený, ještě horký plát sundáme z papíru na podložku (můžete použít i utěrku), jde to opravdu lehce a plát zarolujeme. Necháme vychladnout.
Potom plát rozvineme,naplníme jablíčky a opět zarolujeme. Roládu shora potřeme libovolnou marmeládou, posypeme kokosem a dáme chvíli do lednice.