Jablková buchta s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jablek nastrouhaných na hrubo
300 g polohrubé mouky
150-200 g cukru (podle kyselosti jablek)
2 vejce
150 g rozpuštěného másla nebo Hery
100-150 ml mléka
60 g hořké čokolády
2 lžíce mletých ořechů
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli
Poleva:
100 g hořké nebo mléčné čokolády
200 g zakysané smetany
plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm čokoládu, nesmí vařit. Smícháme mouku se všemi sypkými surovinami. Přidáme jablka, máslo, mléko, vejce a rum.

  2. Vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být polotekuté. Připravíme vyšší plech (30x40) s pečícím papírem.

  3. Těsto na plech nalijeme a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 30-35 minut. Na polevu rozpustíme nad parou čokoládu a smícháme se smetanou.

  4. Polevu natíráme na zchladlou buchtu a posypeme mandlemi. Necháme chvíli ztuhnout a nakrájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!