Jablečný závin II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/4 kg hladké mouky
4-5 lžic teplého mléka
1 vejce
80 g rostlinného tuku
špetka soli
2 lžíce octa
Náplň:
jablka nastrouhaná nebo nakrájená bez slupky
strouhanka
cukr krupice
vanilkový cukr
skořice nebo skořicový cukr
rozinky
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které si rozdělíme na dvě stejnoměrné poloviny. Ty potom vyválímě.

  2. Na rozválené těsto pokládáme nastrouhaná nebo nakrájená jablka, posypeme hrstkou strouhanky, vanilkovým cukrem a cukrem krupice (dle chuti a potřeby), skořicí nebo skořicovým cukrem a na závěr přidáme rozinky nebo ořechy.

  3. Těsto i se směsí zavineme a dáme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!