Jablečný řez s ovesnými vločkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g špaldové mouky
230 g cukru krupice nebo třtinového, dala jsem méně, je to dost sladké
130 g ovesných vloček
50 g nasekaných vlašských ořechů
1 lžička mleté skořice
180 g rozpuštěného másla
4 větší jablka nastrouhaná na hrubo
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny důkladně promícháme a rozdělíme na třetiny.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubo a pokapeme citronovou šťávou.

  3. Pekáček či formu zhruba 30x20 cm vyložíme papírem, nasypeme rovnoměrně třetinu směsi, na ni rozvrstvíme polovinu nastrouhaných jablek, na ně nasypeme druhou třetinu směsi, na sypké dáme druhou polovinu jablek a nakonec zbylou třetinu směsi.

  4. Celé to polijeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby na 180 st. asi 40 minut, v polovině doby pečení otočíme plech o 180 st. a dopečeme.. Řezy jsou trošku drobivější, ale chuťově vynikající. Krájíme až vychladlé, jinak se lámou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!